terça-feira, 30 de agosto de 2011

   The koala bear (scientific name: Phascolarctos cinereus) is a mammal of the family Phascolarctidae of gray and white that lives in the southeast and northeast of Australia.
In some countries, people believe that koalas are bears. In fact, although they are also cute, they are marsupials like kangaroos - Australian neighbors.
Puppies:At birth the calf weighs only 0.5 g is less than 20 mm in length. The body is devoid of hair, rosy and full of blood vessels, eyes and ears are still closed, the mouth, nostrils and the hind legs are just an outline. Only the front feet are sufficiently robust to allow you to run alone the way to the pouch of her mother and remain there clutching one of the two breasts.Around five and a half months, the calf starts to come under his quiet, but not stray too far from the mother and, at the first sign of danger, it emits or to enter a kind of wail.At 6 months, the koala is covered with hair, is about 20 cm and weighs between 400 and 500 g. During the first months of life, the koala's diet is very special: it consumes a pope who is made of pre-digested eucalyptus leaves that leaves the mother's intestine.Being outside the refuge will increase, and at 8 months, it becomes final. From there, the young just sticks his head in the pouch when you have to breastfeed. During the nocturnal wanderings, his mother still carries on his back.With about 1 year old, the puppy is completely weaned. In the case of a female, will only be away from his mother when looking for their own territory. But if male, will be expelled during the reproductive season by the male resident.
These Australian animals have a complex personality and live in social groups. In each community, there is a dominant male. In addition, each koala has its own tree - it is for this reason that, where the forests are destroyed to make way for urbanization, many of them are homeless.
Koalas communicate with each other at a distance. The sounds they emit are also used to express social status, dominance, and sometimes aggressiveness. Since moms "talk" with their babies by sound affectionate.


                                                                                               Gabriela P.
  Despite its long neck, the giraffe has the same number of vertebrae that the mouse or man. It is so high because of the elongation of each of the bones of the neck and legs. This great height allows you to feed on the leaves and highest tender trees, especially acacia. The animal can also easily monitor the surroundings, which is an advantage to guard against the dangers. There are some disadvantages. For drinking, the giraffe is very open legs and painfully down the neck so that his mouth can reach the water. This is an unstable and uncomfortable position that makes the giraffe defenseless against the lion. The organization is the group that solves this problem: some stand guard while others drink.
When the giraffe galloping, the hind legs intersect with the front. In its normal pace, it moves the first moving both legs on one side of the body and then the other side, it uses the neck to maintain balance


          
                                                                                                      Gabriela P

segunda-feira, 29 de agosto de 2011

urso panda  SCIENTIFIC CLASSIFICATION:

                                Kingdom: Animalia
                                Phylum: Chordata
                                Class: Mammalia
                                Order: Carnivora
                                Family: Ursidae
                               Subfamily: Ailurinae
                               Genus: Ailuropoda
                               Species: Ailuropoda melanoleuca

                  IMPORTANT INFORMATION:

The pandas live in the forests of the mountainous regions of southeastern China (this region is its natural habitat)

They live in caves and hollow trees

Although they are carnivorous, feeding mainly on leaves and bamboo shoots. They also eat some insects and eggs as sources of protein

The panda bear cubs born with approximately 2 pounds of weight

On average a panda lives for 12 years

Length: 1.5 meters on average
Pregnancy: 7 to 9 months
Color: black and white
Weight: can reach 150 pounds

                                                                                  Gabriela P

dolphin

golfinho   Popular name: Dolphin    Scientific name: Delphinus delphis
 Is not fish: Everyone thinks that the dolphin is a fish, but it is not. He is a mammal, like a whale. Natural habitat: The oceans and seas around the world - near or far from the continents.
Feeding habits: Eat fish and squid
Size: From 1.5 to 3.5 meters long
Weight: Can weigh up to 110 kg
Gestation period: Lasts 10 to 11 months.
Puppies: born with just under one meter and are breastfed for at least 14 months. The female has a calf every 2 or 3 years
Average life: 20 to 35 years
Against Extinction: The dolphin fishing is banned since 1988
Dolphins live in groups, which can reach thousands of animals among those who live in the ocean. On the coast, you can see up to 500 dolphins together.
Dive to 300 meters deep and can be up to eight minutes under water. But these docile animals spend most of the time, even in the face of the waters, watching the boats
They are agile, swift and acrobats. Jump and swim at the bow of ships. The vocalizations include various clicks and whistles. It is known that the common dolphin can dive to 280 meters, staying underwater for about 8 minutes. Then he must rise to breathe.

                                                                                 Gabriela P.

quinta-feira, 18 de agosto de 2011

penguins

did you know...
 
The penguin (Brazilian Portuguese) or Penguin (European Portuguese) is a bird of the family Spheniscidae not flying characteristic of the southern hemisphere, especially in Antarctica and islands of the southern seas, come to Tierra del Fuego, the Falkland Islands and South Africa, among others. Despite the greater diversity found in Antarctic penguins and polar regions, there are also species that live in the tropics such as the Galapagos Islands. The morphology of penguins reflects several adaptations to life in the aquatic environment: the body is fusiform atrophied wings perform the function of fins and feathers are waterproofed by secreting oils. The penguins feed on small fish, krill and other marine life forms, being turn victims of predation of killer whales and leopard seals.

 gabriela p.
Did you know ...

When the turtles are ready to have puppies, sea turtles go to a beach and quiet and warm, dig a hole and lay eggs, which are born after 45 to 60.

It is estimated that for every 1000 born turtles, only one or two reach adulthood.


 gabriela p
Did you know ...The world's smallest monkey is about the size of your index finger.

A South African monkey was presented with a medal and promoted to corporal during World War 1.

Once, a monkey was tried and convicted for smoking a cigarette in the state of Indiana.

If the monkeys eat bananas with a lot of shell, tongue and eyes are green.


 gabriela p